Kuinka silikonikumi muuttaa väriä
1. Liota piihappogeeliä kobolttikloridiliuoksessa ja kuivaa ja aktivoi se sitten silikonikumin värin saamiseksi. Kuivausaineena käytettynä senäyttää siniseltä ennen veden imeytymistä ja muuttuu punaiseksi veden imeytymisen jälkeen. Värinmuutos kertoo veden imeytymisasteen ja sen, tarvitaanko regeneraatiokäsittelyä. Silikonikumia käytetään myös laajasti höyryn talteenotossa, öljyn jalostuksessa ja katalyytin valmistuksessa.
2. Silikonikumi on huokoinen materiaali, jolla on eri hiukkaskoko ja joka muodostuu kuivaamalla kunnolla piihappogeeliä mSiO2 ·nH20. Avoin huokoinen rakenne, jolla on suuri pinta-ala massayksikköä kohden, voi adsorboida monia aineita ja on erinomainen kuivausaine, adsorbentti ja katalyytin kantaja.
3. Silikonikumin adsorptiotoiminto on pääasiassa fyysinen adsorptio, joka voidaan regeneroida ja käyttää uudelleen. Lisää happoa alkalimetallisilikaattiin (kutennatriumsilikaatti) liuos sen happamoittamiseksi ja lisää sitten tietty määrä elektrolyyttiä sen sekoittamiseksi, jolloin muodostuu piihappogeeliä; Vaihtoehtoisesti hapon tai ammoniumsuolan lisääminen väkeväännatriumsilikaattiliuokseen voi myös muodostaa piihappogeelin. Piihappogeelin annetaan seistä useita tunteja vanhentuakseen, sitten liukenevat suolat pestään pois kuumalla vedellä, kuivataan 60 °C:ssa.~70 ℃ ja aktivoitiinnoin 300 ℃, jolloin saadaan silikageeliä.
4. Silikonikumi on erittäin aktiivinen adsorptiomateriaali, joka kuuluu amorfisiin aineisiin ja jonka kemiallinen molekyylikaava on mSiO2 ·nH2O. Ei liukene veteen eikä mihinkään liuottimeen, ei-myrkyllinen ja hajuton, kemiallisesti stabiili, eikä reagoi minkään aineen kanssa paitsi vahvan alkalin ja fluorivetyhapon kanssa. Erityyppiset silikonigeelit muodostavat erilaisia mikrohuokoisia rakenteita erilaisista valmistusmenetelmistään johtuen. Silikonin kemiallinen koostumus ja fysikaalinen rakenne määräävät, että sillä on monia ominaisuuksia, joita on vaikea korvata muilla vastaavilla materiaaleilla: korkea adsorptiokyky, hyvä lämpöstabiilisuus, vakaat kemialliset ominaisuudet ja korkea mekaaninen lujuus. Silikoni voidaan jakaa makrohuokoiseen silikoniin, karkeahuokoiseen silikoniin, B-tyyppinen silikoni ja hienohuokoinen silikoni huokoskoon perusteella.