Ερχομαι σε επαφή
Το τηλεφώνημα
+86 15811672813
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
tiffany@silicagelgd.com
Αναζήτηση
el
Νέα του κλάδου
Νέα του κλάδου
Νέα του κλάδου

Πώς αλλάζει χρώμα το καουτσούκ σιλικόνης

July 26th at 4:10pm

1. Μουλιάστε το πήκτωμα πυριτικού οξέος σε διάλυμα χλωριούχου κοβαλτίου και στη συνέχεια στεγνώστε και ενεργοποιήστε το για να αποχρωματιστεί το καουτσούκ σιλικόνης. Όταν χρησιμοποιείται ως ξηραντικό, εμφανίζεται μπλε πριν απορροφήσει νερό και γίνεται κόκκινο μετά την απορρόφηση του νερού. Η αλλαγή του χρώματος υποδεικνύει τον βαθμό απορρόφησης νερού και αν χρειάζεται επεξεργασία αναγέννησης. Το καουτσούκ σιλικόνης χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στην ανάκτηση ατμού, στη διύλιση πετρελαίου και στην παρασκευή καταλυτών.

2. Το καουτσούκ σιλικόνης είναι ένα πορώδες υλικό με διαφορετικά μεγέθη σωματιδίων, το οποίο σχηματίζεται με την κατάλληλη αφυδάτωση γέλης πυριτικού οξέος mSiO2 ·nH2O. Έχοντας μια ανοιχτή πορώδη δομή με μεγάλη επιφάνεια ανά μονάδα μάζας, μπορεί να προσροφήσει πολλές ουσίες και είναι εξαιρετικός ξηραντικός, προσροφητικός και φορέας καταλύτη.

3. Η λειτουργία προσρόφησης του καουτσούκ σιλικόνης είναι κυρίως φυσική προσρόφηση, η οποία μπορεί να αναγεννηθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί. Προσθέστε οξύ σε πυριτικό αλκαλικό μέταλλο (όπως πυριτικό νάτριο) διάλυμα για να το οξινίσετε και, στη συνέχεια, προσθέστε μια ορισμένη ποσότητα ηλεκτρολύτη για να ανακατευτεί για να δημιουργήσει γέλη πυριτικού οξέος. Εναλλακτικά, η προσθήκη οξέος ή άλατος αμμωνίου σε ένα πυκνό διάλυμα πυριτικού νατρίου μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα πήκτωμα πυριτικού οξέος. Το πήκτωμα πυριτικού οξέος αφήνεται να παραμείνει για αρκετές ώρες για να ωριμάσει, στη συνέχεια τα διαλυτά άλατα ξεπλένονται με ζεστό νερό, στεγνώνουν στους 60°C~70 ℃ και ενεργοποιήθηκε στους 300 ℃ περίπου για να ληφθεί πυριτική πηκτή.

4. Το καουτσούκ σιλικόνης είναι ένα εξαιρετικά δραστικό προσροφητικό υλικό, που ανήκει σε άμορφες ουσίες, με χημικό μοριακό τύπο mSiO2 ·nH2O. Αδιάλυτο στο νερό και σε οποιοδήποτε διαλύτη, μη-τοξικό και άοσμο, χημικά σταθερό και δεν αντιδρά με καμία ουσία εκτός από ισχυρά αλκάλια και υδροφθορικό οξύ. Διάφοροι τύποι γέλης σιλικόνης σχηματίζουν διαφορετικές μικροπορώδεις δομές λόγω των διαφορετικών μεθόδων κατασκευής τους. Η χημική σύνθεση και η φυσική δομή της σιλικόνης καθορίζουν ότι έχει πολλά χαρακτηριστικά που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν από άλλα παρόμοια υλικά: υψηλή απόδοση προσρόφησης, καλή θερμική σταθερότητα, σταθερές χημικές ιδιότητες και υψηλή μηχανική αντοχή. Η σιλικόνη μπορεί να χωριστεί σε μακροπορώδη σιλικόνη, σιλικόνη χονδρόκοκκου πόρων, Β-τύπου σιλικόνη και σιλικόνη λεπτών πόρων με βάση το μέγεθος των πόρων τους.